Volg ons op

V

STUDIEDOMEIN

DUAAL

Verzorgende – zorgkundige Duaal

Wil je zorgkundige worden, maar heb je tegelijk ontzettend veel zin om in het werkveld te stappen? Heb je een hart voor ouderen? Kan je nu al verantwoordelijkheid dragen? Schrijf je in voor de opleiding zorgkundige duaal en stap 3 dagen per week in het werkveld!

Overige richtingen binnen dit studiedomein

Wat mag je verwachten van Verzorgende-zorgkundige duaal leren?

  • Duaal leren houdt in dat je kiest om je opleiding niet volledig op school te volgen. Je leert twee dagen op school en drie dagen in de praktijk.
  • Tijdens dit specialisatiejaar word je ondergedompeld in de leefwereld van de oudere zorgvrager, zowel in de residentiële zorgverlening als in de thuiszorg.
  • Samen met een verpleegkundige volg je de gezondheidstoestand van de zorgvrager op. Je begeleidt activiteiten van het dagelijks leven en staat in voor lichaamsverzorging, comfortzorg, … Altijd zet je het welzijn van de zorgvrager centraal.
  • Je leert in team werken en samen met de verpleegkundige en de zorgvrager stel je een zorgplan op waarin de zorgprioriteiten duidelijk worden.

 

Wat na je studie?

Je kan onmiddellijk aan de slag als zorgkundige op de arbeidsmarkt! De zorgsector kampt met een personeelstekort, deze opleiding biedt dus een grote werkzekerheid .

Maar je kan ook verder studeren in tal van Se-n-se (secundair na secundair) opleidingen TSO, zoals onder andere Animatie in de ouderenzorg (TSO – Se-n-Se), Apotheekassistent (TSO – Se-n-Se), Internaatswerking (TSO – Se-n-Se), Leefgroepenwerking (TSO – Se-n-Se),Tandartsassistentie (TSO – Se-n-Se).
Je kunt ook kiezen voor hoger beroepsonderwijs Verpleegkunde (HBO5).
Met je opleiding Zorgkundige neem je alvast een goede start!

 

Overtuigd?

Schrijf je nu in voor deze studierichting die jouw passie aanwakkert en je TALenten laat bloeien.

Heb je vragen? Ontmoet je graag een leerkracht? Wil je meer weten?

Welkom in onze chatsessies!

Proef van de sfeer en ontdek onze school!

Leerlingenbegeleiding

Leerlingensecretariaat

“Waarom ik voor het TAL heb gekozen? Op het TAL heerst een persoonlijke sfeer, iedereen kent iedereen en als er iets scheelt kan je bij heel veel mensen terecht.”

Interesse in deze richting?