Volg ons op

ME

STUDIEDOMEIN

STEM

Mechanica

Wil je graag stap voor stap leren hoe machines werken? Ben je handig, heb je oog voor detail en wil je graag leren lassen, bezig zijn met knippen en zagen van metaal? Dan is deze richting misschien wel iets voor jou!

Overige richtingen binnen dit studiedomein

Wat mag je verwachten van Mechanica?

  • In deze zeer praktische beroepsopleiding leer je al doende de basistechnieken zoals boren, zagen, draaien en slijpen.  Machines en gereedschappen die vaak gebruikt worden in de metaalnijverheid leer je kennen, gebruiken en onderhouden. Je leert je informeren, tekeningen van installaties lezen en zelf plannen op schaal tekenen.
  • Je richt je voornamelijk op plaatbewerking, lassen, en installatietechnieken.
  • In de derde graad spits je je voornamelijk toe op de praktijk. Samen met je leraren verdiep je je in constructielassen en installatietechnieken leiden we je op tot lasser en technicus installatietechnieken.
  • Via de stage doe je nuttige ervaring op en leer je de toekomstige werksituatie kennen. Deze opleiding maakt van jou een bekwame lasser of pijpfitter.

 

Wat na je studie?

Mechanica is een studierichting die uitermate geschikt is voor leerlingen met interesse in techniek en in het bijzonder in mechanische vormgeving of lassen. Na het 4de jaar kan je ondermeer Lassen-constructie volgen.

Overtuigd?

Schrijf je nu in voor deze studierichting die jouw passie aanwakkert en je TALenten laat bloeien.

Heb je vragen? Ontmoet je graag een leerkracht? Wil je meer weten?

Welkom in onze chatsessies!

Proef van de sfeer en ontdek onze school!

Leerlingenbegeleiding

“Er heerst een goede vibe op school.“

Interesse in deze richting?