Volg ons op

C

STUDIEDOMEIN

STEM

Centrale verwarming en sanitair

Wil je graag stap voor stap leren hoe een machine werkt? Ben je handig, heb je ook oog voor details en ben je geïnteresseerd in verwarming, ventilatie en sanitair? Dan is deze richting iets voor jou!

Overige richtingen binnen dit studiedomein

Wat mag je verwachten van Centrale verwarming en sanitair?

  • In deze beroepsopleiding leer je al doende de basistechnieken zoals boren, zagen, draaien en slijpen.  Je leert machines en gereedschappen uit de metaalnijverheid kennen, gebruiken en onderhouden. Je leert je informeren, tekeningen van installaties lezen en zelf plannen op schaal tekenen.
  • In de 3e graad spits je je voornamelijk toe op de praktijk. Samen met je leraren verdiep je je in de werking en plaatsing van centrale verwarming, ventilatie en sanitaire installaties en leiden we je op tot een echte installateur. Je leert ook sanitaire en verwarmingsinstallaties monteren en repareren.
  • Op stage doe je nuttige ervaring op en leer je je toekomstige werkmogelijkheden kennen.

 

Wat na je studie?

Je bent nu een bekwame loodgieter en installateur van centrale verwarming.  Na deze richting kan je in principe gaan werken. In de praktijk heb je nog meer jobkansen als je het 7de specialisatiejaar Verwarmingsinstallaties hebt gevolgd.

Onze school krijgt geregeld vacatures binnen die we graag aan jullie doorspelen.

Heb je vragen? Ontmoet je graag een leerkracht? Wil je meer weten?

Welkom in onze chatsessies!

Proef van de sfeer en ontdek onze school!

Leerlingenbegeleiding

“Waarom ik voor het TAL heb gekozen? Op het TAL heerst een persoonlijke sfeer, iedereen kent iedereen en als er iets scheelt kan je bij heel veel mensen terecht.”

Interesse in deze richting?