Volg ons op

HT

STUDIEDOMEIN

STEM

Hout

Je bent handig? Je werkt nauwkeurig? Heb je gevoel voor finesse? Zie je jezelf meubels maken, parket leggen, trappen maken en installeren, ….? Dan ben jij het TALent dat we zoeken!

Overige richtingen binnen dit studiedomein

Wat mag je verwachten van Hout?

  • In deze zeer praktische opleiding ga je voornamelijk projectmatig aan de slag. Je verwerft kennis en praktijkervaring op vlak van binnen – en buitenschrijnwerkerij, meubelmakerij en interieurinrichting.
  • Je werkt aan de ambachtelijke schrijnwerkerij en leert de basisbegrippen en handelingen die op de arbeidsmarkt gebruikt worden. Samen met je leraren maak je kleine en middelgrote meubelstukken. Je maakt kennis met de verscheidenheid van handgereedschappen en machines en leert er veilig en alert mee omgaan.
  • In de derde graad Houtbewerking komt de hedendaagse en moderne schrijnwerkerij aan bod.
  • Tijdens je stage worden machinale bewerkingen, handvaardigheid en constructief inzicht verder uitgediept en getraind.

 

Wat na je studie?

Je bent klaar voor de arbeidsmarkt! In de praktijk heb je betere jobkansen na het volgen van het 7de specialisatiejaar Bijzondere schrijnwerkinstallaties.  Hierna kan je als een volwaardige schrijnwerker aan de slag.

Overtuigd?

Schrijf je nu in voor deze studierichting die jouw passie aanwakkert en je TALenten laat bloeien.

Heb je vragen? Ontmoet je graag een leerkracht? Wil je meer weten?

Welkom in onze chatsessies!

Proef van de sfeer en ontdek onze school!

Leerlingenbegeleiding

"De TAL-leraren geloven in mij en dagen mij voortdurend uit om mijn doelstelling te bereiken. Ik geloof nu nog meer in mezelf en hoop mijn droom waar te maken”

Interesse in deze richting?