Volg ons op

EL

STUDIEDOMEIN

STEM

Elektriciteit

Wil je graag stap voor stap leren hoe machines werken? Ben je handig, heb je oog voor detail en wil je graag leren lassen, bezig zijn met knippen en zagen van metaal? Dan is deze richting misschien wel iets voor jou!

Overige richtingen binnen dit studiedomein

Wat mag je verwachten van Elektriciteit?

  • In deze praktische beroepsopleiding leer je al doende de basistechnieken zoals bekabelen, elektrische schakelingen. Installaties, machines en gereedschappen die vaak gebruikt worden in de koel- en warmte-installaties leer je kennen, gebruiken en onderhouden. Je leert je informeren, technische tekeningen lezen en zelf plannen op schaal tekenen.
  • Je richt je voornamelijk op elektriciteit, sanitair, centrale verwarming, montage en demontage.
  • In de derde graad spits je je voornamelijk toe op de praktijk. Samen met je leraren verdiep je je in de werking en plaatsing van koeling-, warmte en sanitaire installaties.
  • Via de stage doe je nuttige ervaring op en leer je de toekomstige werksituatie kennen. Deze opleiding maakt van jou een bekwame loodgieter en installateur van koelinstallaties en gebouwenautomatisering.

 

Wat na je studie?

Elektriciteit is een studierichting die uitermate geschikt is voor leerlingen met interesse in techniek en in het bijzonder in elektrische installaties, koelinstallaties of sanitaire verwarmingsinstallaties.

Overtuigd?

Schrijf je nu in voor deze studierichting die jouw passie aanwakkert en je TALenten laat bloeien.

Heb je vragen? Ontmoet je graag een leerkracht? Wil je meer weten?

Welkom in onze chatsessies!

Proef van de sfeer en ontdek onze school!

Leerlingenbegeleiding

"Er heerst hier een aangename sfeer op school. Leraren blijven je helpen wanneer je moeilijkheden hebt. Als je iets niet kan, motiveren ze je!"

Interesse in deze richting?