Volg ons op

EL

STUDIEDOMEIN

Elektrische installaties

Ben jij op zoek naar een opleiding waarin je je TALent voor techniek kunt ontwikkelen? Zoek niet langer en ontdek de opwindende wereld van elektrische installaties! In deze praktijkgerichte opleiding leer je alles over het installeren van nieuwe elektrische systemen, van woningen tot diverse commerciële en industriële omgevingen.

Overige richtingen binnen dit studiedomein

Wat mag je verwachten van Elektrische installaties?

  • In deze praktijkgerichte opleiding dompel je jezelf onder in het installeren van nieuwe elektrische systemen in diverse omgevingen, variërend van woningen tot commerciële en industriële locaties zoals scholen, ziekenhuizen, winkels en fabrieken.
  • Je gaat zelfstandig aan de slag met complexe opdrachten: je leert werken met diverse meetinstrumenten, specifieke lichtinstallaties plaatsen, fouten opsporen in huishoudelijke apparaten zoals wasmachines, vaatwassers en drogers, motoren, elektrische verwarming, domotica en je voert kleine herstellingen uit.
  • Je leert hoe je bestaande installaties kunt onderhouden en renoveren, waardoor je een waardevolle expertise opbouwt in de elektrische sector.
  • Je verkent een breeds scala aan elektrische machines, elektronische besturingssystemen en regelkringen. Maar ook hoogspanningsinstallaties en meettechnieken die veel voorkomen in de industrie.
  • Je leert hoe je schema’s kunt vertalen naar PLC-programma’s en eenvoudige controlesystemen zelfstandig kunt automatiseren.
  • Je ontwikkelt vaardigheden in het berekenen van kosten en het integreren van overwegingen op het gebied van veiligheid, milieu en energiebeheer in je werk.

 

Wat na je studie?

Na het volgen van deze opleiding sta je klaar om direct het werkveld in te stappen! Met je diploma Elektrische installaties in handen, kan je met een gerust hart zoeken naar een job die het beste bij je past. De brede waaier aan vaardigheden die je hebt ontwikkeld, opent de deuren naar verschillende beroepsmogelijkheden. Of je nu kiest voor het installeren van elektrische systemen in residentiële gebouwen, commerciële complexen, of industriële faciliteiten, jouw expertise zal altijd in vraag zijn.

Overtuigd?

Schrijf je nu in voor deze studierichting die jouw passie aanwakkert en je TALenten laat bloeien.

Heb je vragen? Ontmoet je graag een leerkracht? Wil je meer weten?

Welkom in onze chatsessies!

Proef van de sfeer en ontdek onze school!

Leerlingenbegeleiding

Deze school is niet alleen dichtbij. Het persoonlijk traject dat ik hier volg, maakt echt een verschil voor mij!

Interesse in deze richting?