Volg ons op

T

STUDIEDOMEIN

Maatschappij en welzijn

Thuis- en bejaardenzorg

Geeft het je voldoening om mensen te helpen? Steek je graag de handen uit de mouwen ? Wil je later in de thuiszorg, ouderenzorg of ziekenhuissector aan de slag? Dan is Thuis- en bejaardenzorg jouw richting! Na dit specialisatiejaar kan je je laten registreren als zorgkundige.

Overige richtingen binnen dit studiedomein

Wat mag je verwachten van Thuis- en bejaardenzorg?

  • Je focust op specifieke doelgroepen: gezinnen en bejaarden. Je leert hun noden kennen en ontdekt hoe je zorgzaam, methodisch en kwaliteitsvol met hen kan werken.
  • Tijdens de vele praktijkervaringen proef je van het beroepsleven en van werken als lid van een verpleegkundig team.
  • Je leert observeren, rapporteren, een gepaste woon- en leefsituatie creëren en zorgen voor het welzijn van de bejaarden en/of het gezin.

 

Wat na je studie?

Na deze opleiding kan je onmiddellijk aan de slag als zorgkundige op de arbeidsmarkt. De zorgsector kampt met een personeelstekort: deze opleiding biedt dus een grote werkzekerheid.​ Om in de thuiszorg aan de slag te kunnen, moet je geregistreerd zijn door de Erkenningscommissie van de Nationale Raad voor Verpleegkunde. Dit kan probleemloos als je slaagt in je 7de jaar Thuis- en bejaardenzorg.
Onze school krijgt geregeld vacatures binnen die we graag aan jullie doorspelen.

Wie zich verder wil specialiseren, kan een secundair-na-secundair-opleiding (Se-n-Se) volgen, zoals Leefgroepenwerking, Internaatswerking, apotheekassistent, animatie ouderenzorg, tandartsassistentie (TSO – Se-n-Se).
Je hebt na het 7 de jaar ook een grote bagage kennis, attitudes en vaardigheden mee om verder te studeren in de richting Verpleegkundige (graduaat).

 

Overtuigd?

Schrijf je nu in voor deze studierichting die jouw passie aanwakkert en je TALenten laat bloeien.

Heb je vragen? Ontmoet je graag een leerkracht? Wil je meer weten?

Welkom in onze chatsessies!

Proef van de sfeer en ontdek onze school!

Leerlingenbegeleiding

Leerlingensecretariaat

“Iedereen is welkom op deze school. Een school met een warm hart voor elk TALent!”

Interesse in deze richting?