Volg ons op

S

STUDIEDOMEIN

Maatschappij en welzijn

Sociale en technische wetenschappen

Ben je sociaal voelend en geïnteresseerd in menselijk gedrag? Geïnteresseerd in concrete toepassingen van de natuurwetenschappen? Wil je later graag met mensen werken? Schrijf je dan in voor deze brede wetenschappelijke onderbouwde studierichting want jij bent het TALent dat we zoeken!

Overige richtingen binnen dit studiedomein

Wat mag je verwachten van STW?

  • Deze studierichting STW neemt je mee in diverse vakken natuurwetenschappen en sociale wetenschappen. Hoe mensen functioneren in de samenleving is daarbij altijd de centrale vraag.
  • Je bent geïnteresseerd in wetenschappen, menselijk gedrag en voeding en houdt van een experiment. Samen met je leraren pas je de wetenschappelijke inzichten toe in de klas en op praktijkvragen.
  • Je bent een creatieve bezige bij en activiteiten organiseren vind je top! Je steekt graag de handen uit de mouwen en hebt een groot hart voor mensen.
  • Je houdt van teamwork en je wil graag efficiënt leren communiceren.

 

Wat na je studie?

Wil je je verder ontplooien?  Dan kan je doorstromen naar het hoger onderwijs.
Je kan kiezen voor een Se-n-se (secundair na secundair) opleiding:  Se-n-se Leefgroepenwerking, Animator in de ouderenzorg, Tandartsassistentie of Internaatswerking of Verpleegkunde (HBO5, graduaat).
Je kunt ook verder studeren in een bacheloropleiding als Ergotherapie, Logopedie, Verpleegkunde, Voedings- en dieetkunde, Vroedkunde of bijvoorbeeld Kleuteronderwijs, Lager onderwijs, Secundair onderwijs of Orthopedagogie, Sociaal werk, Toegepaste psychologie, …
Je kan bovendien ook meteen aan het werk! Denk aan gezinszorg of aanvullende thuiszorg.

Heel veel mogelijkheden dus na Maatschappij en welzijn!

Heb je vragen? Ontmoet je graag een leerkracht? Wil je meer weten?

Welkom in onze chatsessies!

Proef van de sfeer en ontdek onze school!

Leerlingenbegeleiding

Leerlingensecretariaat

"In deze school worden zaken beter uitgelegd omdat er les op maat wordt gegeven!"

Interesse in deze richting?