Volg ons op

KB

STUDIEDOMEIN

DUAAL

Kinderbegeleider Duaal

Wil je graag kinderbegeleider worden, maar heb je tegelijk ontzettend veel zin om in het werkveld te stappen? Heb je een hart voor kinderen? Kan je nu al verantwoordelijkheid dragen? Schrijf je in voor de opleiding Kinderbegeleider duaal en stap 3 dagen per week in het werkveld!

Overige richtingen binnen dit studiedomein

Wat mag je verwachten van Kinderbegeleider duaal leren?

  • Duaal leren houdt in dat je ervoor kiest om je opleiding al een deel op de werkvloer te volgen. Je leert 2 dagen op school en 3 dagen in de praktijk.
  • Tijdens dit specialisatiejaar dompel je onder in de leefwereld van de baby, peuter, kleuter en het lagereschoolkind. Je leert alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan in kinderdagverblijven, kleuterklassen en naschoolse opvanginitiatieven.
  • Op school ligt de nadruk op algemene vorming. In de praktijk help je mee baby’s en peuters (0-3 jarigen) opvoeden en verzorgen. En ook schoolgaande kinderen (3-12 jarigen) van de basisschool begeleid je mee in hun algemene ontwikkeling. Je praktijkervaringen gebeuren steeds in samenwerking met ouders, collega’s en externen.

 

Wat na je studie?

Deze duale opleiding is gebaseerd op de Beroepskwalificatie kinderbegeleider baby’s en peuters, niveau 4 en Beroepskwalificatie kinderbegeleider schoolgaande kinderen, niveau 4.  Na deze opleiding kan je dus onmiddellijk aan de slag in een sector die grote werkzekerheid biedt.

Wens je je graag nog meer te ontplooien? Dan kan je verder studeren in tal van Se-n-se opleidingen binnen TSO, zoals onder andere Animatie in de ouderenzorg (TSO – Se-n-Se), Apotheekassistent (TSO – Se-n-Se), Internaatswerking (TSO – Se-n-Se), Leefgroepenwerking (TSO – Se-n-Se),Tandartsassistentie (TSO – Se-n-Se).
Je kunt kiezen voor hoger beroepsonderwijs Verpleegkunde (HBO5).
Met je opleiding voor kinderbegeleider neem je alvast een goede start!

 

Overtuigd?

Schrijf je nu in voor deze studierichting die jouw passie aanwakkert en je TALenten laat bloeien.

Heb je vragen? Ontmoet je graag een leerkracht? Wil je meer weten?

Welkom in onze chatsessies!

Proef van de sfeer en ontdek onze school!

Leerlingenbegeleiding

Leerlingensecretariaat

“Waarom ik voor het TAL heb gekozen? Op het TAL heerst een persoonlijke sfeer, iedereen kent iedereen en als er iets scheelt kan je bij heel veel mensen terecht.”

Interesse in deze richting?