Volg ons op

K

STUDIEDOMEIN

Economie en organisatie

Kantoor

Ben je nauwkeurig, ordelijk en stressbestendig? Heb je zin voor initiatief? Zie je een commerciële of administratieve loopbaan wel zitten? Dan ben jij het TALent dat we zoeken!

Overige richtingen binnen dit studiedomein

Wat mag je verwachten van Kantoor?

  • In deze praktische opleiding word je voorbereid op een beroep als administratief medewerker, logistiek bediende of medewerker van een klantendienst.
  • De nadruk ligt voornamelijk op secretariaats- en boekhoudkundige taken en ICT-vaardigheden. Je leert onder andere hoe je goederen in ontvangst neemt, bestellingen verwerkt en facturen opstelt.
  • Je besteedt niet alleen veel aandacht aan beroepsvaardigheden, zoals het toepassen van een huisstijl en de BIN-normen. Je hecht ook veel belang aan communicatie.
  • Stages en geïntegreerde projecten garanderen je een hedendaagse opleiding in een snel veranderende arbeidsmarkt.

 

Wat na je studie?

Na deze richting kan je in principe de arbeidsmarkt op. In de praktijk werven bedrijven bij voorkeur afgestudeerden aan die het 7de specialisatiejaar Kantooradministratie en gegevensbeheer hebben gevolgd of duaal Leren: Logistiek assistent magazijn. Na het specialisatiejaar behaal je een diploma secundair onderwijs en het attest bedrijfsbeheer. Dit geeft toegang tot verdere opleidingsmogelijkheden zoals het Se-n-Se en het hoger onderwijs.
Meteen verder studeren kan eventueel ook. Voor je verdere studies aanvat, is het aangewezen om een algemeen zevende jaar te volgen dat je voorbereidt op het hoger onderwijs.

Heb je vragen? Ontmoet je graag een leerkracht? Wil je meer weten?

Welkom in onze chatsessies!

Proef van de sfeer en ontdek onze school!

Leerlingenbegeleiding

Leerlingensecretariaat

“Het is mijn droom om administratief bediende te worden. Dankzij de TAL-academy kan ik mij ontplooien.”

Interesse in deze richting?