Volg ons op

E

STUDIEDOMEIN

Elektromechanica

Heb je een leergierige interesse voor techniek? Ben je gemotiveerd om de wereld van elektriciteit en mechanica te ontdekken? Dan is de richting Elektromechanische technieken beslist iets voor jou! Twijfel niet langer en schrijf je in voor deze technisch-theoretische opleiding met veel toekomst!

Overige richtingen binnen dit studiedomein

Wat mag je verwachten van Elektromechanica?

  • Hier draait het om inzicht in toegepaste wiskunde en wetenschappen: elektriciteit-elektronica, mechanica, fluïdomechanica en thermodynamica.
  • Je leert denken in functie van het proces binnen onder meer automatisatie, industriële elektrische installaties en programmeerbare sturingen.
  • Je leert vervangen, herstellen en testen van elektrische, mechanische, hydraulische en pneumatische componenten in industriële machines.
  • In dit jaar snuif je de sfeer van de bedrijfscultuur op tijdens een korte stageperiode.

 

Wat na je studie?

Wil je verder studeren? Dat kan! Er zijn tal van opleidingen in het hoger onderwijs waar professioneel gerichte industriële wetenschappen en technologie centraal staan.

Wil je liever meteen aan de slag? Zo kan je gaan werken als CAD tekenaar, onderhoudsverantwoordelijke, PLC technieker, CNC draai-en-freestechnicus en als onderhoudstechnicus.

Heb je vragen? Ontmoet je graag een leerkracht? Wil je meer weten?

Welkom in onze chatsessies!

Proef van de sfeer en ontdek onze school!

Leerlingenbegeleiding

Interesse in deze richting?