Volg ons op

E

STUDIEDOMEIN

STEM

Elektromechanica

Heb je een sterke interesse voor techniek? Ben je gemotiveerd om de wereld van elektriciteit en mechanica te ontdekken? Dan is de richting Elektromechanica beslist iets voor jou! Twijfel niet langer en schrijf je in voor deze technisch-theoretische opleiding met ontzettend veel toekomst!

Overige richtingen binnen dit studiedomein

Wat mag je verwachten van Elektromechanica?

  • Je krijgt een stevige basis mechanica, elektriciteit en automatisering vol theoretische en praktische oefeningen. Wiskunde vormt een belangrijk vak om de theoretische achtergrond van de technieken te begrijpen.
  • We leiden je op tot een bekwaam ontwerper en technicus van elektromechanische installaties.
  • Je leert zelfstandig werken met computergestuurde CNC-machines en ontdekt PLC-programmeren voor automatiseringssystemen.
  • In het 6e jaar snuif je de sfeer van de bedrijfscultuur op tijdens een korte stageperiode van 2 weken.

 

Wat na je studie?

Wil je verder studeren? Dat kan! Bacheloropleidingen als Elektromechanica, Digital Design en Development en Toegepaste Informatica liggen binnen je bereik.

Je kun ook meteen de arbeidsmarkt op. Zo kan je aan de slag als CAD-tekenaar, onderhoudsverantwoordelijke, PLC-technieker, CNC- draai-en freestechnicus of onderhoudstechnicus. Onze school krijgt geregeld vacatures binnen die we graag aan jullie doorspelen.

Heb je vragen? Ontmoet je graag een leerkracht? Wil je meer weten?

Welkom in onze chatsessies!

Proef van de sfeer en ontdek onze school!

Leerlingenbegeleiding

“Ik ben goed in wiskunde en kon kiezen tussen Elektromechanica of industriële wetenschapen. Omdat er veel meer nood is aan goed geschoolde technici koos ik voor EM. Wanneer ik afstudeer, heb ik onmiddellijk werk.”

Interesse in deze richting?