Volg ons op

B

STUDIEDOMEIN

Economie en organisatie

Boekhouden-informatica

Wekt de actualiteit, informatica en het bedrijfsleven je interesse? Werk je graag met cijfers? Is helder en vlot spreken je tweede natuur? Spreekt de zakenwereld je wel aan? Zie je een commerciële of administratieve loopbaan wel zitten? Dan ben jij het TALent dat we zoeken!

Overige richtingen binnen dit studiedomein

Wat mag je verwachten van Boekhouden-Informatica?

  • Je doorgrondt alle algemene vakken en de typisch economische vakken  als boekhouden en handelseconomie en recht.
  • Je leert denken als een boekhoudkundige in een ICT-omgeving: je gaat dieper in op toegepaste informatica en je leert programmeren.
  • Je krijgt inzicht in de praktijk van zakendoen, technieken van boekhouding, binnen- en buitenlandse handel, … en je leert zakelijk communiceren in het Frans en Engels.
  • We passen de theorie toe in de praktijk: je bezoekt bedrijven, werkt samen aan een mini-onderneming, loopt stage en werkt aan een GIP (een geïntegreerde proef waarbij een onderneming centraal staat).
  • Op het einde van het 6e jaar, krijg je niet alleen je diploma secundair onderwijs, je hebt ook je attest bedrijfsbeheer op zak.

 

Wat na je studie?

Na deze richting kan je meteen de arbeidsmarkt op en aan de slag.

Heb je interesse in verder studeren? Je kunt doorstromen naar een bacheloropleiding Handelswetenschappen, Bedrijfskunde (accountancy – fiscaliteit, KMO – management) of Informatica.
Je kan ook een Se-n-Se (secundair na secundair) opleiding in het TSO aanvatten, zoals Administratie vrije beroepen, Commercieel webverkeer, Immobiliënbeheer, KMO- administratie, …

Heb je vragen? Ontmoet je graag een leerkracht? Wil je meer weten?

Welkom in onze chatsessies!

Proef van de sfeer en ontdek onze school!

Leerlingenbegeleiding

Leerlingensecretariaat

"Er heerst hier een aangename sfeer op school. Leraren blijven je helpen wanneer je moeilijkheden hebt. Als je iets niet kan, motiveren ze je!"

Interesse in deze richting?