Volg ons op

Z

STUDIEDOMEIN

Maatschappij en welzijn

Zorg & welzijn

Ben je handig, sociaal en zorgzaam? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel? Heb je belangstelling voor het dagelijks leven van gezonde én zieke mensen? Zie je een studierichting met heel veel praktijk wel zitten? Dan ben jij het zorgTALent dat we zoeken!

Overige richtingen binnen dit studiedomein

Wat mag je verwachten van Zorg en welzijn?

  • Je leert de belangrijkste kennis en vaardigheden om mensen te ondersteunen en verzorgen in de praktijk.
  • Je leert heel wat over zelfzorg, mantelzorg en zorg binnen de eigen omgeving. We gaan in op huishouding: gezonde, evenwichtige en eenvoudige maaltijden bereiden, het onderhouden van de woning, de kleding en ander textiel. Je krijgt ook les over sociale relaties, gezonde voeding en ziekenzorg.
  • In de 3de graad wordt er aandacht besteed aan kinderzorg en bejaardenzorg.
  • Je steekt graag de handen uit de mouwen en tijdens de stages maak je kennis met je toekomstige werksituatie.

 

Wat na je studie?

Na deze richting ben je klaar voor de arbeidsmarkt. In de praktijk volg je best het 7de specialisatiejaar Kinderzorg of Thuis- en bejaardenzorg. Dit kan ook via duaal leren. Zo sta je al met je ene voet op de werkvloer. Als je slaagt in dit specialisatiejaar behaal je een diploma secundair onderwijs. Dit geeft toegang tot verdere opleidingsmogelijkheden zoals het Se-n-Se en het hoger onderwijs.
Indien je het voelt kriebelen, kan je ook onmiddellijk verder studeren, maar dan raden we aan om een algemeen zevende jaar te volgen dat je voorbereidt op het hoger onderwijs.

Overtuigd?

Schrijf je nu in voor deze studierichting die jouw passie aanwakkert en je TALenten laat bloeien.

Heb je vragen? Ontmoet je graag een leerkracht? Wil je meer weten?

Welkom in onze chatsessies!

Proef van de sfeer en ontdek onze school!

Leerlingenbegeleiding

Leerlingensecretariaat

“Elke leraar past zich aan aan elke leerling. Iedereen wordt geholpen. Ze houden rekening met elke leerling en de omgang met de leerlingen is top!

Interesse in deze richting?