Volg ons op

G

STUDIEDOMEIN

Maatschappij en welzijn

Gezondheidszorg

Ben jij een sociaal voelende jongere met interesse voor alles wat met de gezondheid en het welzijn van de mens te maken heeft? Ontdek de fascinerende wereld van gezondheidszorg en welzijnszorg met onze nieuwe studierichting! In deze dynamische opleiding staat gezondheidsbevordering centraal. Van psychologie tot agogisch handelen, toegepaste filosofie tot recht en deontologie. Je krijgt een breed scala aan vakken die je voorbereiden op een carrière als toekomstig verzorgende/zorgkundige, verpleegkundige, ergotherapeute, ...Ben jij klaar om het verschil te maken?

Overige richtingen binnen dit studiedomein

Wat mag je verwachten van Gezondheidszorg?

  • Je ontwikkelt een wetenschappelijk-theoretische basis in; gezondheidsbevordering, psychologie, agogisch handelen,  toegepaste filosofie, recht en deontologie, …
  • Je hebt aandacht voor de context van gezondheidszorg en welzijnszorg. Je leert als toekomstig verzorgende en zorgkundige vanuit een integrale benadering zorg dragen voor de gezondheidstoestand van de mens.
  • Je leer ook cliënten ondersteunen bij taken van het dagelijks leven.

Wat na je studie?

Wil je verder studeren? Dat kan! Je kan kiezen voor een professionele bachelor of een graduaatsopleiding: verpleegkunde, sociale gezondheidswetenschappen, voeding- en dieetkunde, gezondheidszorg, logopedie, ergotherapie, … Of eerder in de pedagogische sector of sociaal-agogisch werk.

 

Overtuigd?

Schrijf je nu in voor deze studierichting die jouw passie aanwakkert en je TALenten laat bloeien.

Heb je vragen? Ontmoet je graag een leerkracht? Wil je meer weten?

Welkom in onze chatsessies!

Proef van de sfeer en ontdek onze school!

Leerlingenbegeleiding

Leerlingensecretariaat

Hier wordt mijn TALent echt gezien en ontwikkeld. Daarom ben ik hier!

Interesse in deze richting?