Volg ons op

Nieuwe stek voor de onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN)

Vandaag werden de nieuwe lokalen voor OKAN ingehuldigd. De OKAN-leerlingen zeggen vaarwel aan de verouderde paviljoenen en kunnen vanaf nu terecht in het hoofdgebouw. Op die manier maken ze meer deel uit van onze school en kunnen de andere leerlingen ook van hen leren.
okan-nieuw lokaal

Ons OKAN-team onthaalt vol enthousiasme jongeren die onlangs in België zijn aangekomen en bereidt hen voor om zowel op school of op de arbeidsmarkt als in de samenleving te functioneren. In de OKAN-klas worden de leerlingen ondergedompeld in een Nederlands taalbad. De leraren stimuleren ook hun schoolse vaardigheden zoals leren en studeren. Tot slot hebben ze aandacht voor hun groei als persoon en ontdekken ze samen de Lokerse en Belgische samenleving.

Onze krakken van werkmannen, Peter en Jan, toverden het bureau van de leerlingenbegeleiding om tot een aangenaam lokaal waarin de leerlingen in optimale omstandigheden kunnen leren en samen leven. De vroegere gesprekslokalen zullen dienst doen als boeken- en computerlokaal en als bureau voor de coördinator. Voor de inrichting kozen we voor parket en houtaccenten rond de raampartijen zodat een huiselijke, warme sfeer ontstaat. De leerlingen zullen zeker zelf ook nog kleur en een persoonlijke toets aanbrengen.