Volg ons op

REBEL-acteur op bezoek

Aboubakr Bensaihi

Bekend bezoek maandag op het Technisch Atheneum in Lokeren. Het zevende jaar BSO en het zesde jaar TSO spendeerden hun namiddag met Aboubakr Bensaihi, die de hoofdrol speelt in ‘Rebel’: de nieuwste film van Adil El Arbi en Bilall Fallah.

De Molenbeekse acteur neemt in ‘Rebel’ de rol van Syriëstrijder Kamal Wasaki op zich. “Voor ‘Rebel On Tour’ bezocht ik al een vijftal scholen, maar dit is mijn eerste keer in het Waasland”, vertelt Aboubakr. “We gaan vandaag in debat met de leerlingen over de film, want net als films over pakweg Wereldoorlog I en II is ook deze film een historisch document. Ik verwacht mij ook aan veel vragen, bijvoorbeeld over de acteerwereld”, zegt Aboubakr.

 

Hij maakt met plezier tijd voor de leerlingen. “Toen ik nog leerling was, had ik ook wel graag een gesprek aangegaan met acteurs. Nu ik zelf in die positie sta, wil ik die rol graag op mij nemen. Bovendien ben ik hier met open armen ontvangen. Zo kreeg ik zelfs mijn eigen security en ben ik hier omringd door mooie mensen”, lacht de acteur.

Bekijk hier het filmpje: https://www.hln.be/lokeren/technisch-atheneum-krijgt-bezoek-van-rebel-hoofdrolspeler-

aboubakr-bensaihi~ac9d290d/?fbclid=IwAR2TC3BiF_eA-AgfjDndBClbP1R6isqU133En0iLY7zqwvoia_8HActSuIc