Volg ons op

P

STUDIEDOMEIN

STEM

Preventief onderhoud machines en installaties

Je voelt het kriebelen als er een elektrisch toestel stuk is? Je bent benieuwd hoe je elektrische apparaten kan onderhouden en herstellen?Je hebt een brede interesse voor elektriciteit en techniek. Dan is deze praktische opleiding echt iets voor jou!

Overige richtingen binnen dit studiedomein

Wat mag je verwachten van Preventief onderhoud en installaties?

  • In deze beroepsopleiding leer je al doende omgaan met industriële machines en installaties. je leert het vervangen van elektrische, hydraulische, pneumatische en mechanische onderdelen.
  • In de 3e graad spits je je voornamelijk toe op de praktijk. Stap voor stap leer je alle kneepjes van het vak kennen. Je verdiept je in het uitvoeren van preventieve onderhoudsacties, duurzaamheid van machines te waarborgen, zelf oplossingen ontwerpen en realiseren. Er wordt hierbij steeds aandacht besteed aan de geldende veiligheids-, milieu- en kwaliteitsnormen.

 

Wat na je studie?

Als onderhoudsmonteur kan je meteen terecht op de arbeidsmarkt. Wil je je jobkansen nog vergroten dan kies je voor een inhoudelijk relevante Se-n-Se-opleiding (secundair na secundair). Meer info hierover volgt later.

Onze school krijgt geregeld vacatures binnen die we graag aan jullie doorspelen.

Heb je vragen? Ontmoet je graag een leerkracht? Wil je meer weten?

Welkom in onze chatsessies!

Proef van de sfeer en ontdek onze school!

Leerlingenbegeleiding

“Waarom ik voor het TAL heb gekozen? Op het TAL heerst een persoonlijke sfeer, iedereen kent iedereen en als er iets scheelt kan je bij heel veel mensen terecht.”

Interesse in deze richting?